Uitleg

OAK Draaibraaien in Halle-Heide op tweede pinksterdag.

Open Achterhoekse Kampioenschap “Draeibroaien” in de Heide, wat houdt dat in vraagt u zich misschien af?

Het beste kunt u  dat natuurlijk zelf ervaren.
Na een try-out in oktober 2014 en de eerste versie in 2015 heeft de organisatie in 2016 de stoute schoenen aangetrokken voor de OAK.

Het “draeibroaien” (draaibraaien) is een bezigheid die in Halle-Heide inmiddels zo’n beetje bij de cultuur hoort. Het vindt zijn oorsprong in het Saarlandse “Schwenkbraten” en valt onder de categorie low- and slow-coocking: Gerechten garen op een draaiend grilrooster boven houtvuur.

Iedereen die interesse heeft is van harte welkom.
– De liefhebber die als deelnemer zijn vaardigheid in “slow-coocking” wil demonstreren.
– De bezoeker die genieten wil van het geworstel van deelnemers en jury onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

De aanwezige ingrediënten zijn:
Eten, drinken, muziek , vakmanschap en spanning.