Spelregels

Spelregels voor de draaibraai wedstrijd.

 

Draaibraaien – draeibroaien is:

Een gerecht garen boven een houtvuur, op een bewegend rooster.

Het rooster is niet stationair opgesteld maar kan een draaiend en/of heen en weer gaande beweging maken.

Een houtvuur met echte blokken hout, geen houtskool of gas.

Met garen bedoelen we echt braden, niet alleen opwarmen van iets dat al is gekookt of gebraden.

 

Als je een draaibraai hebt is mooi, maar je mag ook meedoen door bij een ander te “buurten”. (je gaat dan niet voor de publieksprijs.)

 

Er mag geen drank meegebracht worden. Daarvoor maak je gebruik van onze voorzieningen. Wij zorgen voor frisdrank, wijn, bier en gratis water.

Ook voor brandhout wordt gezorgd.

 

Je geeft je twee weken voor het festijn op bij de organisatie:

  • je geeft globaal aan met welk gerecht je komt.
  • Je zorgt zelf voor de benodigde ingrediënten,
  • hoort er wijn bij, dan van de organisatie of vooraf doorgeven aan de organisatie.

 

De organisatie zorgt voor broodjes vlees, hamburgers e.d. voor de omstanders, die daarvoor betalen.

Je maakt een kleine hoeveelheid v.h. gerecht voor de driekoppige jury.
(echt klein, anders vret ze zich te barstend)

Dat je wat extra maakt voor de omstanders ( en jezelf) is logisch; i’j bunt natuurlijk onmundig trots op ow broaieri’j, maar denk wel an ow en onze knippe.
We geven de meeproevers de gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te schenken, in de zwarte kas, die we later delen met de broaiers.

De jury beoordeeld het gerecht op:  Presentatie – Garing – Smaak – Originaliteit – Moeilijkheidsgraad.

De publieksprijs wordt beoordeeld door het publiek per genummerde draeibroai plek.
Op werkplek – uitstraling – vakmanschap – vriendelijkheid/behulpzaamheid.

Programma van 5 juni tweede Pinksterdag   (Aanmelden liefst voor 27 mei)

13.00 uur
Broaiers aanwezig melden.

13.30 uur
Vanaf nu is publiek tot >18.00 uur genodigd.
Muziek, presentaties en verkoop gaan beginnen.

14.00 uur
Materiaal staat opgesteld, in de brand, en zijn door ons genummerd.
Voor de publieksprijs liggen papieren klaar en wordt omgeroepen

14.45 uur
Jury ontvangst.

15.00 uur
Jurering tot 17.00 uur stipt

 De broaiers hebben 2 uur de tijd om hun gerecht in te leveren. We bepalen, in overleg, een tijdstip waarop je in gaat leveren. I.v.m. de    planning moeten we die wel aanhouden. Dit gaat in goed overleg met de jury, zodat het een beetje in het vertochtelijke gaat.

17.00 uur
De jury gaat in beraad
In nemen formulieren publieksprijs

17.30-18.00 uur
De prijs uitreiking